BANDERA I AGRAIMENT


Lluís Molina

L’altre dia, quan vaig asistir al ple de l’ajuntament de Quart, la sensació que vaig rebre es de que tot funcionava dins de l’ambit democràtic actual, respectant els torns de paraula, aprovació i desaprovacions de mocions, torn de preguntes amb sentit i sense sentit polititic. En definitiva un debat dins de la formalitat de llibertat politica que ara es practica amb represtentació i competència de partit, per tant dins de la tradició burgesa.

Aquesta tradició és la que oblida per complet la participació dels ciudadans, perquè la llibertat politica garanteix la seva participació, en afers públics per a poder defendre les seves opinions, exigir la seva influència dins del seu partit, afiliat o simpatitzant, i defenent els seus pensaments, tambe en les institucions, o simplement com a ciutada.

Una mocio presentada per Esquerra Unida, va pasar totalment desaperbuda en el ple de Quart, clar que no era més important que totes les altres, aquesta no fòu aprovada, la mocio volia la penjada de la bandera republicana al costat de les altres banderes del consistori. Això sí que te la seva importancia, perquè té un valor desde un punt de vista políitic, de vocació. La vocació és la que te dona la fiabilitat del ser, caben totes les decisions que ha d’agafar en aquest cas un colectiu que recolzaba aquesta moció que representava gent d’EU i de fora d’ella.

Decidint fer un acció dins d’un projecte d’agraiment a la República i en especial a tota la gent que lluità per ella. Els senyors de PP no van fer cap comentari, com si no hagués existit o es retallara la realitat històrica, el PSOE el més fàcil, no mullant-se, “no és legal”. El PP, no ha d’oblidar, i tots nosaltres no oblidem que la República va ser l’únic govern democràtic legitim desde 1931 fins 1977, el problema per a vostés és de que eixe govern estava en l’exili forçat. La República estava recolçada i reconeguda per altres païssos.

La República no és nostra només, és de tots els partits que van participar en ella activament, les dretes també, guanyant en 1933 unes eleccions democràtiques i utilitzant tot el seu temps de legislatura parlamentaria. La pluralitat que ara tenim és gràcies als exiliats, clandestins, afussellats, empressonats, callats, que van lluitar per donar una llibertat democràtica, pensant en el seu govern legitim i encara estem ara molt lluny de la verdadera democràcia participativa que ells volien.

El nostre company Jovi Langa, presentà aquesta moció per l’agraiment cap aquells companys, aquesta moció política té un sentiment polític, que te causa i efecte, d’un govern legitim destruit i la consagració d’un monarca imposat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s