DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLENCIA DE GENERO


 

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLENCIA DE GENERO

Miercoles 25 de Noviembre de 2009, a las 19:30h en el Parterre.

 

“El masclisme mata”.

“El machismo mata”.

 

Recorrido: Jardins del Parterre (cantonada C/Pau)Palau de Justícia, Colón, Xàtiva, Av. Maqués de Sotelo i finalitza Pça. de l’Ajuntament.

Iremos todas y todos vestidos de negro con alguna cosa morada o lila. Organización: En primer lugar marchará la pancarta unitaria. Detrás de la pancarta se llevarán siluetas de las mujeres asesinadas desde el 1 de Noviembre de 2008 hasta el 31 de Octubre de 2009, un por cada mujer con su nombre y la fecha del asesinato. Son 76 siluetas. Seguidamente irá la Batukada, y detrás el resto de la manifestación.

Al final, en la Plaza del Ayuntamiento, se leerá el manifiesto y la Lesbianada hará una performance. + Info en: Xarxa Feminista del País Valencià

__________________________________________________________________________

25 DE NOVEMBRE DE 2009

 

Secretaría de la Dona del PCPV

 

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA CAP A LES DONES

 

El Partit Comunista del País Valencià, dèsde la seua Secretaria de la dona, unint la seua veu a la de les organit.zacions feministes, vol manifestar amb rotunditat el seu rebuig a tot tipus de violència patriarcal, siguen com siguen les seues manifestacions i els seus orígens.

 

El patriarcat, la dominació i explotació de les dones pels homens, és un component vertebral en la configuració de les diferents societats, que transversalit.za la història i les diferents cultures i classes socials, adscrivint a la naturalesa de les dones un estatus inferior, com éssers humans de segona categoria.

 

Aquest estigma justifica el poder del home sobre qualsevol d’elles, en tots els àmbits: polítics, laborals i familiars. És significatiu que en les situacions bèl·liques, sent les dones normalmente població civil, pateixen tot tipus de vexacions, doncs conquistar territoris s’homologa a la violació de les dones d’aquests territoris, formant part del botín de guerra.

 

Una de les manifestacions més violenta del patriarcado és la capacitat de compra del cos d’una dona per a satisfacció dels capritxos sexuals dels varons: la prostitució.

 

En aquests moments en els quals es planteja de nou, la possibilitat legal de la seua regulació en el Estat espanyol volem manifestar altra vegada, la nostra posició abolicionista que implica eradicar les causes econòmiques, socials i psíquiques que configuren el fenomen de la prostitució. I volem manifestar que no es pot regular una activitat que converteix a les persones en objectes a la venda, en definitiva, no es pot legalitzar la violència.     

 

I per això exigim al govern l’eradicació del fénomen de la prostitució, com a forma extrema de violència de gènere, adoptant les mesures necessàries per a això, algunes de les quals anem a apuntar, i que parteixen de canvis legislatius que consideren la prostitució com violència contra les dones i per això:

ü Penalit.zació als beneficiaris econòmics del comerç del sexe en totes les seues varietats i modalitats.

ü Penalit.zació de els prostituidors prenent com a referència  la llei sueca vigent.

ü Mesures legals d’empar per a les dones immigrants prostituïdes, que estiguen en situació irregular administrativa, (que constituïxen el 90% del les persones prostituïdes). No a la seua deportació    i sí a la seua integració.

ü Mesures legals i pressupostàries per a la integració laboral i social de tota dona prostituïda que es trove en estat de necessitat.

 

Manifiesto de la Secretaría de la Mujer del PCE.

El Partido Comunista de España a través de su Secretaría de la mujer, uniendo su voz a la de las organizaciones feministas, quiere manifestar con rotundidad su rechazo a todo tipo de violencia patriarcal, sean cual sean sus manifestaciones y sus orígenes.

El patriarcado, la dominación y explotación de las mujeres por los varones, es un componente vertebral en la configuración de las distintas sociedades, que transversaliza la historia y las distintas culturas y clases sociales, adscribiendo a la naturaleza de las mujeres un estatus inferior, como seres humanos de segunda categoría.

Este estigma justifica el poder del varón sobre cualquiera de ellas, en todos los ámbitos: políticos, laborales y familiares. Es significativo que en las situaciones bélicas, siendo las mujeres normalmente población civil, suframos todo tipo de vejaciones, pues conquistar territorios se homologa a la violación de las mujeres de esos territorios, formando parte del botín de guerra.

Una de las manifestaciones más violenta del patriarcado es la capacidad de compra del cuerpo de una mujer para satisfacción de los caprichos sexuales de los varones: la prostitución.

En estos momentos en los que se plantea de nuevo, la posibilidad legal de su regulación en el Estado español queremos manifestar, otra vez, nuestra posición abolicionista que implica erradicar las causas económicas, sociales y psíquicas que configuran el fenómeno de la prostitución. Y queremos manifestar que no se puede regular una actividad que convierte a las personas en objetos a la venta, en definitiva, no se puede legalizar la violencia.

Y por ello exigimos al gobierno la erradicación del fenómeno de la prostitución, como forma extrema de violencia de género, adoptando las medidas necesarias para ello, algunas de las cuales vamos a apuntar, y que parten de cambios legislativos que consideren la prostitución como violencia contra las mujeres y por ello:
– Penalización a los beneficiarios económicos del comercio del sexo en todas sus variedades y modalidades.
– Penalización de los prostituidores tomando como referencia a la ley sueca vigente.
– Medidas legales de amparo para las mujeres inmigrantes prostituidas, que se encuentren en situación irregular administrativa, que constituyen el 90% del las personas prostituidas). No a su deportación y sí a su integración.
– Medidas legales y presupuestarias para la integración laboral y social de toda mujer prostituida que se encuentre en estado de necesidad.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s