Instruccions per fer vaga


1 Ara cal alçar la veu, és el moment de fer la vaga, tots i totes junts. Ningú voldria haver de fer-la, a tots ens dol que ens descompten el salari d’eixe dia més la part de festa. Però no queda més remei que defendre amb força nostres drets i a la nostra gent, i necessitem que siga un èxit perquè si no els parem els peus hi haurà més agressions als nostres drets laborals i socials, i s’encrueliran amb les persones i sectors més dèbils i precàries.

2 Si treballes en una empresa amb sindicats forts mostra la teua disposició a la vaga, explica les teues raons i participa en les assemblees, parla i anima al teu company o companya de treball. Pensa que les ràdios i les teles, i la premsa en general, ja ha començat la campanya en contra: que si no hi ha motius suficients, que si ara no toca, que ningú la farà… en cobren molt per boicotejar-nos i sembrar el desànim. Nosaltres hem de fer veure que hi ha motius i voluntat, i que no anem a deixar-nos atropellar. Fem visible allò que ells volen amagar!.

3 Si estàs en una xicoteta empresa o en una oficina, o si tens por a represàlies del patró per fer la vaga, crida al sindicat perquè envie un piquet informatiu a la teua empresa, a recordar que fer vaga és un dret constitucional, i advertir que denunciarem els empresaris que tracten d’impedir-ho per mitjà de coaccions.

4 Si eres pensionista o no tens treball, no dubtes que la teua participació també és important. El 29 de setembre ha de tindre un gran suport ciutadà, ha de ser una vaga ciutadana. A més, en realitat no són a soles els salaris i els drets laborals el que estan amenaçat. És molt més que això. Són la pensions que volen abaratir i retallar; les despeses en educació, el 35 % menys de beques en la universitat, les ajudes per als dependents, i la sanitat a què també volen ficar mà en la mesura que puguen. Per això hem de recolzar la convocatòria de vaga general dels sindicats i participar cadascú i cadascuna com puguem..

5 És important que la vaga es veja, que el xicotet comerç tanque, que els autobusos no circulen o ho facen buits. No agafes taxi ni autobús, no compres la premsa, no vages al bar. No compres tampoc en el supermercat, ni en el forn, pots fer-ho el dia anterior.

6 No portes al col·legi als xiquets, deixa que els educadors puguen fer la vaga sense pressions, (lis han baixat els sous i reduït els mitjans, en tenen moltes raons per protestar). Si eres estudiant no vages ni a l’institut ni a la universitat, uneix-te als piquets en tindràs un lloc entre companys.

7 Acudeix els serveis mèdics només si és una urgència. No és el dia més adequat per a arreplegar receptes, pots anar un altre dia, pensa també en els altres i que la vaga es fa per a millorar els serveis públics. Tampoc val la pena anar a fer tràmits administratius, deixa-ho per al dia 30, ajuda a fer una vaga general total.

8 Vine a la manifestació central de la vesprada a les 19h en Sant Agustí. És molt important, allí ens ajuntarem tots i totes, els que fem la vaga perquè tenim treball, i també aquells persones que estem parades o jubilades, valencians o immigrants. I no dubtes en portar als xiquets. El dia 29 prendrem tranquil·lament els carrers, i la vesprada serà una cercavila, una manifestació pacífica i relaxada que demostrarà que la majoria ens neguem pagar els plats trencats i les festes de banquers i constructors. Fes la teua pròpia pancarta, i convida el teu veí. Acudeix a les manifestacions, hem de ser molts i moltes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s