Diàleg social o intent de desmobilització social?


Diàleg social o intent de desmobilització social?

PCPV Camp de Morvedre

És incomprensible que després de La Vaga General, s’intente establir el diàleg social, mentre el Govern de Zapatero manté la reforma laboral i els retalls socials, en un dels atacs més salvatges que s’han produït als drets conquistats durant anys pels treballadors/as.

Més greu encara, és que s’invite a l’ex-Secretari general de l’OTAN, Javier Solana, a un poble, que va rebutjar en referèndum l’entrada d’Espanya en l’estructura militar integrada de l’OTAN, i que va ser responsable màxim de la mort de centenars de civils (“danys col·laterals”), com els va qualificar el propi Solana) com a conseqüència de la utilització d’armes químiques i dels bombardejos dels avions de l’OTAN en la guerra de Iugoslàvia.

També ens produïx indignació la presència de Joaquín Almunia, Comissari d’Assumptes Econòmics de la Comissió Europea, precursor i executor dels ajustos socials, davall les directrius dels mercats, l’Ecofin i el FMI, a poques setmanes de la celebració de La Vaga General. Mentre les protestes i les Vagues Generals creixen en tota Europa, producte de les polítiques antisocials que avala Joaquín Almunia i que es traduïxen en Desregulació del mercat laboral, privatitzacions, abaratiment de l’acomiadament, ampliació del període per al càlcul de les pensions i retard en l’edat de jubilació, retalls socials per a reduir el dèficit públic i ajudes directes a la banca.

No és de rebut que aquells que ataquen a la classe treballadora, als pensionistes, als funcionaris, que defèn retalls en la inversió pública i que volen adequar el mercat de treball als interessos de la patronal, vinguen a la nostra ciutat a parlar de diàleg social, quan estan provocant el major espoli als drets de la classe treballadora.

La “pau social” no és l’absència de conflicte, sinó l’absència de justícia. Per això, mentre existisca la injustícia, no pot haver-hi “pau social”, perquè llavors, eixa Paz, és col·laboració amb la injustícia.

 

¿Dialogo social o intento de desmovilización social?

Es incomprensible que tras la Huelga General, se intente establecer el diálogo social, mientras el Gobierno de Zapatero mantiene la reforma laboral y los recortes sociales, en uno de los ataques más salvajes que se han producido a los derechos conquistados durante años por los trabajadores/as.

Más grave aún, es que se invite al ex Secretario general de la OTAN, Javier Solana, a un pueblo, que rechazó en referéndum la entrada de España en la estructura militar integrada de la OTAN, y que fue responsable máximo de la muerte de cientos de civiles (“daños colaterales”) los calificó el propio Solana) como consecuencia de la utilización de armas químicas y de los bombardeos de los aviones de la OTAN en la guerra de Yugoslavia.

También nos produce indignación la presencia de Joaquín Almunia, Comisario de Asuntos Económicos de la Comisión Europea, precursor y ejecutor de los ajustes sociales, bajo las directrices de los mercados, el Ecofin y el FMI, a pocas semanas de la celebración de la Huelga General. Mientras las protestas y las Huelgas Generales crecen en toda Europa, producto de las políticas antisociales que avala Joaquín Almunia y que se traducen en Desregulación del mercado laboral, privatizaciones, abaratamiento del despido, ampliación del periodo para el cálculo de las pensiones y retraso en la edad de jubilación, recortes sociales para reducir el déficit público y ayudas directas a la banca.

No es de recibo que aquellos que atacan a la clase trabajadora, a los pensionistas, a los funcionarios, que defiende recortes en la inversión pública y que quieren adecuar el mercado de trabajo a los intereses de la patronal, vengan a nuestra ciudad a hablar de diálogo social, cuando están provocando el mayor expolio a los derechos de la clase trabajadora.

La “paz social” no es la ausencia de conflicto, sino la ausencia de justicia. Por eso, mientras exista la injusticia, no puede haber “paz social”, porque entonces, esa Paz, es colaboración con la injusticia.

Partit Comunista del Camp de Morvedre

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s