ESQUERRA UNIDA PRESENTA UN TOTAL DE 800 ESMENES A LA LLEI DE PRESSUPOSTOS


Esquerra Unida ha incrementat en vora un centenar les esmenes presentades als comptes autonòmics d’enguany respecte la quantitat de l’any passat. Les esmenes incideixen en la necessitat d’actuació front les greus conseqüències de la crisi i en la inversió als serveis públics.
EUPV reclama en Benestar Social, per exemple, un augment dels recursos destinats a la Renta de Garantia de Ciutadania com a mesura per a lluitar contra els efectes de la crisi.
En Sanitat, algunes de les esmenes van adreçades a la finalització dels centres de salut promesos des de fa tres, quatre i cinc anys, els quals encara no s’han posat en marxa.
Pel que fa a Solidaritat i Ciutadania, el grup d’esquerres inclou el compliment del 0’7% destinat a cooperació, així com que les partides nominals siguen convocatòries públiques i no es donen a dit.
En Educació, Esquerra Unida demana la creació d’una xarxa d’escoles públiques de 0 a 3 anys, la construcció i adequació de centres escolars, ajudes per al transport i menjadors escolars o el reforçament a la protecció i augment de l’ensenyament en valencià.
Algunes de les esmenes en Agricultura van adreçades al recolzament a les cooperatives agràries i a ajudes a les assegurances.
En Cultura i Esports, el grup d’esquerres presenta esmenes per a l’ampliació de la xarxa de biblioteques públiques, promoció del valencià, ajudes al teatre, promoció de la lectura, ajudes a editors o la potenciació de l’esport base i federat, entre altres.
Pel que fa a Economia, EUPV reclama un augment de dotació per a la formació de les persones aturades per afavorir la seua reinserció, l’aplicació dels programes d’igualtat en les empreses, la millora i transparència en els processos de contractació o el recolzament al cooperativisme i l’economia social.
En Justícia, algunes de les esmenes sol•liciten un augment de les partides destinades a l’atenció judicial de les víctimes de violència de gènere, així com l’ampliació pressupostària dels advocats i procuradors d’ofici.
En Medi Ambient, Esquerra Unida proposa una estratègia política diferent a l’actual i aposta per la preservació del territori i el paisatge, així com per qüestions més concretes com la declaració de Parc Natural de la Serra Escalona, o per una política d’habitatge centrada en habitatges com a necessitat social i no com a negoci dels constructors.
En Infraestructures, les esmenes del grup d’esquerres van encaminades a l’aposta pel ferrocarril, el qual està actualment marginat en els pressupostos.
I per últim, en Indústria Esquerra Unida planteja que l’Estratègia de Política Industrial no siga paper mullat. Les esmenes tracten de posar més recursos en aquelles partides que podem tenir més incidència en la creació de teixit productiu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s