IU assenyala que és un “insult a la intel·ligència” ampliar l’edat de jubilació


www.larepublica.es

El coordinador federal de IU, Cayo Lara, va qualificar com “un insult a la intel·ligència de la gent” l’ampliació de l’edat de jubilació als 67 anys, i va argumentar que si augmenta “hi haurà menys jóvens que puguen treballar”.

Lara va realitzar estes declaracions durant la celebració d’un acte públic en Valdepeñas (Ciudad Real), on va preguntar al Govern i als empresaris si poden “garantir”, que a persones amb 66 o 67 anys se’ls pot oferir un treball en qualsevol sector econòmic.

En este sentit, es va referir al “gran problema” dels desocupats amb més de 50 anys perquè no se’ls contracta, alhora que la desocupació se situa en el 40% entre els menors de 25 anys.

Per al líder de IU, el que el Govern pretén realment amb l’augment de l’edat de jubilació i del període de càlcul per a la jubilació és “retallar un 10% el gasto en la política social de pensions i potenciar els plans privats de pensions”. I va recalcar que en els plans de pensions privats “hi ha un gran negoci i la banca li té posat l’ull”.

IU diu que la pujada de les pensions mínimes és “indignant”

Izquierda Unida va ratllar ahir “d’indignant” la “irrisòria” pujada del salari mínim interprofessional (SMI) i de les pensions mínimes i va dir que és un “exponent de la superba i insensibilitat social del Govern”.

Segons va informar IU, “la irrisòria pujada del salari i les pensions mínimes en un context de fortes pujades de la llum, el gas i altres servicis és indignant i exigix la mobilització social”.

“La raquítica elevació del salari mínim, que és i continuarà sent un dels més baixos dels països de la Unió Europea que tenen esta figura, és un exponent de la superba i insensibilitat social del Govern”.

A més, va recordar que en el seu programa electoral el PSOE va prometre que el SMI seria de 800 euros a l’acabar la legislatura, la qual cosa suposa “una promesa electoral més incomplida per José Luis Rodríguez Zapatero”.

Quant a l’augment de l’1% acordat per a les pensions mínimes, que la deixa en 601 euros mensuals,IU afirma que es tracta “d’una de les xifres més baixes d’Europa” i “avança per on vol anar El Govern en la pròxima reforma del sistema públic de pensions”.

El secretari d’Economia i Treball d’ IU va assegurar que estes mesures, “a més d’injustes i antisocials”, i faran que l’endeutament i la pobresa s’accentuen. “D’ací no ix cap impuls per a l’activitat econòmica. És un crim i un error”, va afirmar.

trad. PCPV -EU Les Valls

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s