Reforma de les pensions, un article de la diputada d’EUPV Marina Albiol


Article de la diputada d’EUPV, Marina Albiol al Periódico Mediterráneo

Comencem deixant una cosa és ben clara, les pensions no es van a tocar com a oportuna mesura anticrisi, sinó per la voracitat d’uns mercats queja no tenen cap pudor en posar mà on siga per a augmentar els seus beneficis. Els únics beneficiaris de la reforma de les pensions són els bancs i les companyies d’assegurances. Es pretén un model assistencial, és a dir unes pensions públiques mínimes i la resta amb complements de les assegurances privades.Res vol saber Zapatero d’altres mesures per a millorar les pensions, es poden fer cotitzar els contractes que estan en l’economia submergida, es pot evitar que les dones guanyen un 30% menys que els homes i, per tant, cotitzen menys, es pot elevar el salari mínim, es pot fer cotitzar les beques i es poden elevar les cotitzacions màximes. Així que no vos enganyen, aquesta mesura de Zapatero no té res a veure amb la crisi econòmica, ni amb la reducció del dèficit públic. Ens trobem davant un Govern que s’ha rendit davant les pressions dels mercats i de la banca internacional i sota la seua batuta està destrossant el sistema de benestar pas a pas, amb l’objectiu d’implantar el model neoliberal.

Resulta sorprenent com fa pocs anys, moltes veus anunciaven que la profunda crisi significaria el final del domini dels mercats, fins i tot, el final del capitalisme com el coneixíem. Avui les tornes han canviat dramàticament, els aparents perdedors ens apareixen com a absoluts vencedors. I no és casual, els mercats saben que per moltes veus díscoles i crítiques que puguen venir des de la política, “El Govern modern no és sinó un comitè administratiu dels negocis de la classe burgesa”, com bé va dir Marx, i que mentre el sistema en el seu conjunt no estigue amenaçat, el seu domini no serà qüestionat per molt de temps, i els amos s’afermaran una vegada més.

Només es frenarà la reforma de les pensions i els atacs als nostres drets, amb una mobilització social massiva en defensa dels seus interessos de classe, i sobretot, quan comprenguem que la solució del problema no està dins del capitalisme, el capitalisme és el problema.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s