NO A LA PEDRERA!!!!!


Plataforma cívica “la Vall de Segó, com ara, sempre!”

La notificació per part de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) de la seua pretensió d’obtindre terres de préstec en el paratge del Codoval (termes municipals de Benifairó i Quart dels Valls) per a les obres dels trams de l’AVE Sagunt-Port de Sagunt i Sagunt-la Llosa, ha suposat el rebuig unànime en tota la Vall de Segó.

Els ajuntaments de Les Valls, tots els partits polítics, sindicats i associacions de tota índole s’han agrupat en la plataforma cívica “la Vall de Segó com ara, sempre!”, en defensa del patrimoni natural i en contra d’esta actuació que:

 • Arrasarà una zona de gran valor agrícola i ambiental
 • Destruirà un paisatge catalogat per la pròpia Generalitat com a enclavament d’excel·lència paisatgística
 • Perjudicarà la qualitat de vida en la vall per la pols, les voladures amb explosius i el trànsit continu de camions de gran tonatge
 • Afectarà el pou d’aigua potable de Benifairó
 • Incomplirà les normatives urbanístiques municipals
 • Eliminarà 3 jaciments arqueològics

Hi ha alternatives viables contrastades a causa de la proximitat de pedreres en explotació, que fan innecessària la pedrera projectada per ADIF.

La mobilització social, l’arreplega de firmes, l’enviament d’al·legacions i el desenvolupament durant els últims huit mesos de qualsevol tipus d’actes reivindicatius ha sigut incessant. A hores d’ara ADIF s’ha limitat a reconéixer que no havia tingut en compte este contundent rebuig social a l’hora de triar la ubicació del préstec de terres.

La plataforma cívica “la Vall de Segó com ara, sempre!” conscient que la paralització de l’AVE Valencia-Castelló és tan sols temporal, exigix a ADIF i al ministeri de Foment una modificació del projecte en què quede explícita constància de l’ús de terres procedents de pedreres existents i la renúncia a ubicar el préstec en el paratge del Codoval.

La plataforma cívica “la Vall de Segó com ara, sempre!” anima a tots a continuar mostrant el seu rebuig d’una possible pedrera en el Codoval, a seguir vigilants i a mantindre en els balcons les pancartes de “NO A LA PEDRERA”.

En castellano

La notificación por parte del Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (ADIF) de su pretensión de obtener tierras de préstamo en el paraje del Codoval (términos municipales de Benifairó y Quart de les Valls) para las obras de los tramos del AVE Sagunto-Puerto de Sagunto y Sagunto-la Llosa, ha supuesto el rechazo unánime en toda la Vall de Segó. Los ayuntamientos de les Valls, todos los partidos políticos, sindicatos y asociaciones de toda índole se han agrupado en la plataforma cívica “la Vall de Segó com ara, sempre!”, en defensa del patrimonio natural y en contra de esta actuación que:

 • Arrasará una zona de gran valor agrícola y ambiental
 • Destruirá un paisaje catalogado por la propia Generalitat como enclave de excelencia paisajística
 • Perjudicará la calidad de vida en el valle por el polvo, las voladuras con explosivos y el tránsito continuo de camiones de gran tonelaje
 • Afectará al pozo de agua potable de Benifairó
 • Incumplirá las normativas urbanísticas municipales
 • Eliminará 3 yacimientos arqueológicos

Existen alternativas viables contrastadas debido a la cercanía de canteras en explotación, que hacen innecesaria la cantera proyectada por ADIF.

La movilización social, la recogida de firmas, el envío de alegaciones y el desarrollo durante los últimos ocho meses de todo tipo de actos reivindicativos ha sido incesante. A día de hoy ADIF se ha limitado a reconocer que no había tenido en cuenta este contundente rechazo social a la hora de elegir la ubicación del préstamo de tierras.

La plataforma cívica “la Vall de Segó com ara, sempre!” consciente de que la paralización del AVE Valencia-Castellón es tan sólo temporal, exige a ADIF y al ministerio de Fomento una modificación del proyecto en la que quede explícita constancia del uso de tierras procedentes de canteras existentes y la renuncia a ubicar el préstamo en el paraje del Codoval.

La plataforma cívica “la Vall de Segó com ara, sempre!” anima a todos a seguir mostrando su rechazo a una posible cantera en el Codoval, a seguir vigilantes y a mantener en los balcones las pancartas de “NO A LA PEDRERA”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s