El PCE respon a l’ofensiva neoliberal amb mobilitzacions


Tret de la pàgina de l’agrupació del PCPV- Castalla http://pcpvcastalla.blogspot.com

El PCE respon a l’ofensiva neoliberal amb mobilitzacions
El Comitè Federal del Partit Comunista d’Espanya, reunit diumenge passat 6 de febrer, es va posicionar contundentment en contra dels acords del pacte social i les nefastes conseqüències que suposaran per als treballadors d’aquest país, especialment per als joves, dones, immigrants, aturats sense cap tipus d’ingrés en la llar i amb grans dificultats per a tornar a trobar treball. Enfront d’aquesta situació, José Luis Centella, Secretari General del PCE, va ressaltar que el Partit i IU ho han fet bé “i ens hem situat en defensa dels treballadors”. En aqueixa línia va prioritzar el treball del PCE en els pròxims mesos a reactivar la seua campanya per una eixida social i anticapitalista de la crisi, i en les pròximes eleccions municipals, com a forma de canviar la realitat i lluitar per la creació d’ocupació des de les institucions locals.

El conjunt de Partit es va pronunciar en contra d’una reforma de les pensions “innecessària” i que “va a fer que els joves no tinguen accés al sistema públic de protecció social”. Les dones són les altres grans perjudicades d’aquests acords perquè van a tenir molt més difícil poder accedir a una pensió mínima. I el conjunt dels treballadors, al final de tota una vida de treball (quan no formen part d’aqueix ampli percentatge de 20% d’aturats que té aquest país) pot veure reduït l’import de la seua jubilació entre un 9% i un 12%. “La retallada de pensions només pretén reduir aquestes, tant en el nombre com en la quantitat a rebre, amb la finalitat de potenciar els sistemes privats de pensions per a generar més beneficis a la banca privada” va explicar Centella. I en l’informe es donen alguns d’eixes dades “obscenes” que marquen l’economia espanyola “Hem de recordar que dels 97.000 milions d’euros que cal abonar en aquest país de deute durant l’any 2011, el 80% pertany al deute privat i d’aquesta quantitat més de la meitat al BBVA i al Banc de Santader”

Però el problema no és únicament la reforma de les pensions, sinó la política econòmica neoliberal aplicada a tots els sectors: desmantellament de les caixes d’estalvis, retallades socials i laborals, debilitament en les polítiques de prevenció i lluita contra la violència de gènere, l’encariment a l’accés a un lloc de treball que va a suposar l’engegada de les agències privades de col·locació, l’eliminació de règim de mutualitat per als funcionaris, i la debilitació de les polítiques d’igualtat, amb mesures, entre unes altres, com el contracte a temps parcial com a alternativa a la desocupació i l’augment de la bretxa salarial entre homes i dones. S’ajorna una vegada més la integració de les empleades de la llar al règim general i es deixa pendent l’equiparació, a l’efecte de protecció social, per als treballadors autònoms. Afegir les més de 600.000 persones que es quedaran sense ingressos després de la retirada de l’ajuda de 426 euros. Amb açò “es confirma la submissió del PSOE als poders econòmics en deixar una vegada més clar que l’objectiu de les polítiques del govern és premiar als causants de la crisi, castigant als quals gens tenen a veure amb les causes que ho van provocar”

“En aquests moments més evident que mai com Zapatero segueix obstinat a fer-li el treball brut a la dreta econòmica amb el desenvolupament de la política més antisocial que un govern amb el nom de socialista haja realitzat mai en aquest país” i ho fa empobrint els ingressos de l’Estat – retalle d’impostos a les grans empreses, rebaixa de l’impost de societats, venda del 30% de loteries de l’Estat i 49% de la gestió dels Aeroports Nacionals- i condemnant als ciutadans a tenir menor prestació social ara i en el futur”. Est va ser el nucli del debat obert pel Secretari General del PCE, en l’informe polític que va ser aprovat per l’unanimitat, que resumia la política del govern així: “En definitiva, el PSOE fa el joc al capital, afeblint els instruments de participació democràtica i de defensa dels treballadors com els sindicats i les institucions públiques per a deixar cada vegada més les decisions importants en mans dels mercats, que és el mateix que deixar-les en mans del capitalisme més salvatge.

“Tenim discurs i propostes”
Enfront d’aquesta situació, la resposta del Partit és la mobilització: “donar una resposta a la situació actual d’ofensiva del Capital, situant-nos en el que va a ser un conflicte llarg i sostingut en el temps, contribuint a l’enfortiment del sindicalisme de classe i fer avançar IU com a referent polític i social de la unitat de l’esquerra” I en aquesta resposta l’informe va assenyalar el protagonisme que té la joventut per donar resposta a la doble agressió que està sofrint amb el “pensionazo” i la privatització de la universitat.

“Tenim discurs i alternatives” va explicar José Luis Centella, referint-se a l’Alternativa Social Anticapitalista elaborada pel Partit, alternativa “que hem de desenvolupar fins al nivell local, servint de base per a totes les actuacions que el Partit desenvolupi, tant en la seva pròpia activitat, com a l’hora de plantejar síntesi amb altres forces socials”.

De moment ja hi ha organitzada una mobilització al carrer a Sevilla per al proper 27 de febrer i es planteja una gran sortida de protesta als carrers de Madrid en el mes de març. El PCE treballarà en una campanya d’actes i iniciatives per l’ocupació i desenvoluparà un treball ideològic per donar la volta a una situació d’hegemonia ideològica del capital que aconsegueix que la majoria de la classe treballadora recolzi activa o passivament valors que van en contra dels seus propis interessos. Enfront d’aquesta hegemonia del capital el Partit Comunista d’Espanya intentarà consolidar una altra sustentada en valors per a una democràcia econòmica, social i política, participativa que substitueixi la competitivitat, l’individualisme i la insolidaritat per la defensa de la solidaritat, el col·lectiu i la justícia social com a bases d’una nova societat.

Trobada Republicana
El Comitè Federal també s’ha compromès a desenvolupar la I Conferència Republicana i avançar en el Procés Constituent amb la Convocatòria d’una Trobada per definir els eixos d’una Proposta Republicana per a Espanya, el posterior debat i proposta dels resultats i el trasllat de la mateixa a les institucions.

Un altre punt del debat de la jornada va ser la importància d’unitat de l’esquerra europees per fer front a l’avanç de l’extrema dreta que torna a planejar sobre Europa, destacant, a més, que la sortida de la crisi ha de ser una sortida europea. I d’aquí la importància del treball del PCE en el Partit de l’Esquerra Europea i en el desenvolupament de les conclusions del seu III Congrés el passat mes de desembre a París.

Respecte a les properes eleccions municipals i autonòmiques, l’avanç d’Esquerra Unida “reforçaria la sortida progressista de la crisi” i per això, va subratllar el Secretari General del PCE, “aquestes han de ser les eleccions amb més treball social de la nostra història”. El Partit, una vegada més, va apostar pel treball en la Refundació d’IU. I també es va marcar com a data claus dels propers mesos el proper 8 de març, Dia Mundial de la Dona Treballadora, el 14 d’abril, aniversari de la República i el 1º de Maig, Dia del Treball.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s