El PCE s’oposa a l’allargament de la vida de les centrals nuclears


 

Oposició del PCE davant la decisió del senat d’allargar la vida de les deteriorades centrals nuclears espanyoles

El senat ha aprovat, dins d’una paradoxal Llei d’Economia Sostenible, que les centrals nuclears funcionen més enllà dels 40 anys per als que van ser dissenyades. La iniciativa partia de CiU i PNV i ha sigut recolzada per PP i PSOE. El govern incomplix així, una vegada més, les seues promeses electorals al no fixar un calendari de tancament.

Una vegada més, El Govern es posiciona afavorint els interessos del gran capital. El Lobby nuclear ha aconseguit el seu gran objectiu a curt termini: allargar la vida de les centrals nuclears, mantenint així els ingents beneficis dels titulars de les centrals nuclears (una central de 1.000 Mw. factura un milió d’euros diaris).

Per al PCE no hi ha discussió en este tema, ni canvi de criteri: continuem sent antinuclears. En els documents del nostre últim congrés arrepleguem la necessitat d’establir una reconversió cap a l’ús exclusiu d’energies netes i renovables, i hem apostat per la necessitat d’iniciar un procés de desmantellament progressiu de totes les centrals nuclears, establint un calendari per al seu tancament definitiu i apostant fermament per l’eficiència energètica i el desenrotllament de les energies renovables.

Les conseqüències d’aquesta decisió són ben conegudes per a una àmplia majoria de la població: any rere any augmenta el nombre de successos notificables i de parades no programades, continuant el menyspreu per la seguretat darrere del benefici econòmic el millor exemple de la qual està en la central d’Ascó i seguix l’acumulació de residus radioactius d’alta activitat en piscines espanyoles, molt perillosos i sense solució fins al moment.

Així mateix, la pròrroga de les centrals nuclears espanyoles, a més d’incrementar el risc que es produïsca un accident nuclear, obstaculitza seriosament el desenrotllament de les energies renovables. La inflexibilitat de les centrals nuclears espanyoles és el principal impediment per a inserir en la xarxa l’electricitat procedent de les energies renovables, això ha provocat en 2010 la desconnexió de la producció d’energia a través dels aerogeneradors en tretze ocasions.

Per al PCE esta decisió reflecteix l’interés del govern a continuar afavorint els interessos de les grans empreses, donant l’esquena a la ciutadania i als moviments socials i ecologistes, que s’oposen a este tipus d’energia pels riscos que entranya, i un menyspreu absolut al seu electorat, un altre més, davant de la seua promesa electoral sobre la derogació de les centrals nuclears.

Per això considerem absolutament necessària la derogació immediata d’este punt de la Llei d’Economia Sostenible, exigint al govern que definisca i complisca un calendari de tancament de les centrals nuclears, que incloga la posada en marxa d’un pla estratègic per a la creació d’una nova cultura de l’energia que siga sostenible, basada en l’estalvi, l’eficiència i les energies renovables, així com un pla de reconversió laboral que permeta als treballadors afectats reciclar-se en altres àmbits energètics.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s