Nota de Premsa Grup Municipal Esquerra Unida Quart de les Valls


EUPV de Quart de les Valls dóna explicacions al voltant del que s’ha publicat en premsa sobre l’aprovació al Ple del PGOU i demana al PP local que siga rigorós en les seues valoracions ja que han estat infundades i desproporcionades.

En primer lloc dir que un dels objectius assolits a la present legislatura en Quart de les Valls era que s’aprovara per fi el PGOU. Quan estrenarem la legislatura la realitat era que s’havia complit el termini del concert previ d’aquest PGOU sense que s’haguera pogut aprovar perquè tenia sense resoldre un conjunt de requeriments i per tant tornàvem a la normativa urbanística anterior, les Normes Subsidiàries de 1985. Cal dir que la prioritat urbanística de EU era aturar l’amenaça que significaven els PAI fora d’ordenació que entenem sacrificarien la qualitat de vida al nostre poble. Aturada l’amenaça fora d’ordenació és evident que feia falta una eina d’ordenació, una norma, en definitiva un PGOU. Hi havia dos camins o fer un PGOU nou amb el cost que això hauria suposat per a Quart de les Valls o salvar el que hi havia ajustant-lo als requeriments.

El PGOU de Quart de les Valls, com altres PGOU, ha tingut una tramitació llarga per varis motius, canvi de composició dels consistoris, canvi de tècnics redactors i fins i tot canvi legislatiu, ja que començà la seua redacció amb la LRAU i l’acabat amb la LUV. Davant del qual l’equip de govern i l’alcalde al capdavant el que han fet ha sigut treballar per a que la seua aprovació siga possible. Però en opinió d’EU no esta desfasat, protegeix els valors d’un poble mediterrani de caràcter agrari i defineix un creixement raonable i concèntric que se desenvoluparà quan hi haja necessitat.

El PGOU de Quart de les Valls determina un creixement concèntric i racional que manté i protegeix la idea de poble mediterrani que volem, respecta la llei en matèria de vivenda protegida elimina el desgavell del polígon industrial en un poble com el nostre i resol la integració de la Font en el poble.

El PP ens acusa d’afavorir als especuladors, especuladors que no deuen estar molt contents amb EU, que si bé no ha sigut la única raó d’aturar els PAI fora d’ordenació si que ha sigut un factor determinant. Dir que 4 altures afavoreix l’especulació és excessiu i gratuït.

Polígon industrial

EU considera prescindible una zona industrial perquè hi ha sòl industrial disponible en la nostra comarca. L’existència de polígon industrial en cada poble és irracional i no te res a veure en la creació de llocs de treball, si a cas més amb la destrucció, ja que en altres temps significaven un atractiu per al capital especulatiu, capital que abandonava l’economia productiva i destruïa el capital agrari. Un polígon industrial en cada poble de Les Valls no genera ocupació genera solars abandonats. Des d’EU sempre hem estat en contra de que hi haja polígon industrial al nostre poble i amb aquesta posició a més subsanàvem un dels requeriments per la difícil ubicació d’un polígon en un poble que té el valor ambiental que té el nostre.

La Font

El PGOU resol la connexió entre el poble i la Font. El requeriment de conselleria tenia a vore amb la distància que calia reservar per a protegir l’aqüífer. Eixe anell protector determinava una distància que és superior a la distància que hi ha en l’actualitat entre el poble i la Font. La solució que s’ha aportat ha sigut un estudi que explica per on va l’aigua subterrània a la Font, i eixa zona era la que amenaçava el PAI fora d’ordenació i en carrer de la Font la previsió d’expansió que fa el PGOU és una zona verda a una mà i una zona residencial de baixa intensitat a l’altra. Per tant la Font no queda desprotegida.

A més cal posar de manifest que el PGOU ha superat el seu temps d’exposició pública i només ha rebut una al·legació que pretenia desprotegir una façana, que s’ha refusat perquè s’entén que la protecció de façanes del nucli urbà és necessària i compleix amb la llei. Si el PP haguera volgut millorar les condicions del PGOU hauria hagut de presentar les seues al·legacions. No ho ha fet, ha votat en contra i ha anat a la premsa amb un discurs alarmista que no se correspon al nostre entendre amb la realitat cosa que duu a pensar el que pretenen és calfar la campanya, des d’EU esperem que no ho aconsegueixquen al menys fins al punt que ens impedeixca als altres debatre sobre el model de poble que volem a partir del 22 de maig.

Finalment dir que si hi ha en algun moment alguna millora que EU considera necessària la defensarà i no cal ni dir que si la Comissió Territorial d’Urbanisme fa algun altre requeriment caldrà posar-se a treballar per subsanar-lo perquè de tot açò l’important és que Quart de les Valls planifique democràticament el seu urbanisme per al qual és necessari el PGOU.

Dijous 28 abril de 2011

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s