MANIFEST MANIFESTACIÓ, DIUMENGE 25 DE SETEMBRE


6 DE LA VESPRADA, A LA PLAÇA DE SANT AGUSTÍ

El dret a l’habitatge, tot i ser un dret recollit a la constitució espanyola, és una ficció per a cada vegada més persones. Així, des de l’esclat de la crisi econòmica, a l’estat espanyol, els desnonaments s’han multiplicat per 5 i han deixat sense casa més de 350.000 famílies. Cada dia són expulsades de les pròpies llars 240 famílies que, a causa de la precarietat econòmica, no poden continuar fent front a unes hipoteques abusives.  De nou, les mateixes entitats financeres que crearen la crisi econòmica i abocaren milers de persones a la desesperació econòmica, en són les beneficiades.

La situació de crisi no dibuixa un futur gaire esperançador per a les classes treballadores. Amb l’augment de la desocupació, les jornades laborals maratonianes, sous de misèria, acomiadaments, i retallades socials, seran cada cop més el nombre de persones que no podran pagar les hipoteques, mentre les nostres ciutats es plenen de cases buides que només allotgen l’especulació.

No demanem caritat. Denunciem els excessos d’un sistema que beneficia els més rics i poderosos i deixa desprotegides les persones amb menys recursos. Les famílies que avui estan endeutades van estar pagant les seues hipoteques mentre van tenir un sou per fer-ho. De fet, moltes famílies van destinar la major part dels seus sous a pagar unes hipoteques fraudulentes, amb clàusules abusives, interessos desmesurats, contractacions obligatòries d’assegurances cares… Ara, que el sistema capitalista expulsa del sistema productiu aquestes persones, tampoc l’estat ni les seues administracions les protegeix. I així, mentre els bancs han rebut (i continuaran rebent) més de 100.000 milions d’euros en forma d’avals, i 29.407 milions d’euros com a ajudes directes (OCDE) no hi ha cap ajuda pública ni empar per les famílies deutores.

Per una solució justa al problema de la vivenda, exigim:

1)       Que el dret al habitatge siga real i efectiu. És intolerable que amb 65.000 cases buides a la ciutat de València moltes persones no tinguen un sostre i hagen de viure de la familiar amb les amistats.

2)       La dació en pagament retroactiva. Si un banc es queda amb la nostra casa per impagament, el deute ha de ser cancel·lat automàticament, com passa a altres estats de la UE o als Estats Units. És un robatori bancari ser desallotjades de les nostres cases i, encara, haver d’estar pagant, durant molts anys, a vegades de per vida, milers d’euros al mateix banc.

3)        Moratòria en els desnonaments. Cal prohibir que la banca desallotge les persones de les seues llars, cal un aval perquè les persones aturades i sense recursos mantinguen la seua casa fins que recuperen el treball i els ingressos.

4)       Lloguers socials. Conversió del parc d’habitatges hipotecats de primera residència en parc públic de lloguer social per als i les joves o amb pocs recursos. Les administracions estan obligades a administrar el parc de vivendes buides i garantir el dret real a la vivenda de totes les persones.

5)       Realització d’una Auditoria social sobre el funcionament del mercat hipotecari.

6)       Establir per llei que el pagament de la quota mensual hipotecària en cap cas siga superior al 30% dels ingressos de la persona o unitat familiar, a un termini màxim de 20 anys.

7)       Acceptació de la ILP (Iniciativa Legislativa Popular) presentada al congrés dels diputats espanyol. Des de la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques (PAH) hem presentat una proposta de ILP  per canviar la legislació hipotecària. Però la mesa del Congrés, que troba temps per canviar la constitució segons els dictats dels mercats, sembla no voler reconèixer el dret a la participació de la ciutadania.

Per totes aquestes raons la PAH – amb el suport de moltes associacions, partits, col·lectius, sindicats i assembles 15M i DRY – volem convidar-te a participar aquest 25 de setembre  en la manifestació que recorrerà els carrers de València.

Ni cases sense persones, ni persones sense cases!  Prou desnonaments! Perquè encara tot és possible!

Units i unides podem!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s