NOTA DE PREMSA APROVACIÓ MOCIÓ EU-QUART DE LES VALLS CONTRA LA REFORMA LABORAL I PER DONAR SUPORT A LA VAGA GENERAL DEL 29M.


El dijous 15 de març s’ha cel·lebrat a Quart de les Valls un ple ordinari que entre altres temes ha tractat una moció, presentada pel regidor d’Esquerra Unida en aquesta localitat, Jovi Langa, que manifestava el refús a la reforma laboral RDL 3/2012,  i que donava suport a la Vaga General convocada pels sindicats el 29 de març. La moció ha sigut aprovada per majoria amb el vot a favor d’EUPV i PSOE i l’abstenció del PP.

 La reforma suposa la reducció de drets col·lectius i individuals de la classe treballadora, amb la “justificació” de reduir l’atur quan el Govern reconeix que en 2012 l’atur augmentarà. El Govern doncs ha aprofitat la crisis del sistema capitalista i l’enorme taxa d’atur per a donar suport als postulats més “agressius” de la patronal.

La reforma laboral no ajudarà a la creació d’ocupació com no ho va fer la seua predecessora el 2010. Desregula i individualitza les relacions laborals, amplia el poder unilateral dels empresaris, abarateix l’acomiadament, baixa els salaris i ataca al sindicalisme. Els seus trets més damnants serien:

  • Nou contracte de treball per a empreses de menys de 50 treballadors amb un període de prova d’un any, durant el qual el treballador pot ser acomiadat sense causa, preavís, ni indemnització.
  • Abaratiment de l’acomiadament improcedent que passa de 45 dies i 42 mensualitats a 33 dies i 24 mensualitats.
  • Reducció salarial. La Reforma permet realitzar modificacions substancials de les condicions de treball. Afectant a la jornada de treball, horaris, torns, reducció de salaris per raons tècniques, organitzatives o de producció sense que els treballadors puguen acudir a l’autoritat laboral.
  • Facilita l’acomiadament col·lectiu, serà suficient que es dóne una reducció d’ingressos o vendes durant tres trimestres, permetent l’acomiadament col·lectiu per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció. Elimina el requisit d’autorització per l’autoritat laboral. Suposa privar als treballadors del dret de negociació.
  • Acomiadament per absentisme. Absència justificada d’un 20% de la jornada en dos mesos és motiu d’acomiadament vulnerant el dret dels treballadors a la salut.
  • Responsabilitza de la crisi a les víctimes de l’atur, que si gaudeixen d’una prestació, en lloc de prendre’s el seu temps a la seua preparació, recuperació i recerca d’ocupació poden ésser condemnats a fer treballs per a la comunitat.
  • Prioritat dels convenis d’empresa sobre els d’àmbit superior (estatal, autonòmic o provincial), la qual cosa suposarà la pèrdua de drets laborals adquirits amb dècades de lluita: salaris, complements, hores extres, horaris, vacances, classificació professional, conciliació, etc. Es podrà establir pitjors condicions laborals.
  • Desapareix la ultractivitat dels convenis.

Estem assistint a mobilitzacions de treballadors entre les quals hi ha convocada una Vaga General per al proper 29 de març. Davant del conjunt d’agressions socials que estem vivint urgeix la presa de respostes contundents. Amb la moció l’Ajuntament de Quart insta al govern a rectificar i dóna suport a les mobilitzacions socials i a la Vaga del 29 M.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s