El “grupito” patronal i la Vaga General


www.malenin.wordpress.com

“No se puede permitir que un grupito pueda llegar a paralizar un país, sus aeropuertos, los transportes… Los servicios públicos son decisivos para el país.” Juan Rosell, Presidente de la CEOE. Entrevista en ABC.es.

“Restringir el ejercicio de la huelga en periodos que supongan un daño irreparable para la economía o la seguridad de personas y empresas“ CEOE

El primer que em pregunte al llegir aquestes línies és: Un “grupito” pot arribar a aturar un país?

El que denoten aquestes paraules és que tracta de desmotivar-nos de cara a la Vaga General referint-se a tots vaguistes com un grup reduït. No obstant això hi està preocupat per si aquest “grupito” atura el país, els aeroports, els transports… Sincerament se li ha escapat: podem aturar el país.

Serà que un “grupito” pot aturar el país o serà que saben que el 29 M siguem molts més dels que ells desitjarien? Pot ser una vaga per xicoteta que siga els fa sempre mal a les sangoneres socials? A cas esperen una resposta més contundent del que ens diuen els mitjans de comunicació (seus)?

Quina necessitat té tot un cap dels patrons per a fer afirmacions com la de restringir el dret de vaga? Què li preocupa? Ells també tenen por?

Segurament el dia després de la Vaga General aparega a tots els mitjans que la vaga no ha tingut cap èxit, que els piquets han segut violents, que usuaris de metro s’han quedat tirats, que molts treballadors no han pogut exercir el seu dret al treball…

Eureka! En això hi estem d’acord: ara mateix més de 5 milions de treballadores i treballadors no poden exercir aquest dret. A més milers de famílies son desallotjades tots els dies de casa. Les forces de l’Estat (pagades per nosaltres) ens peguen quan protestem pacíficament pel que és nostre. A colp de decrets ens roben els nostres drets socials i laborals…”suma y sigue!”

Nosaltres simplement lluitem per evitar-ho. Ells per evitar que ho evitem. No els preocupa si hi ha 5, 6 o 7 milions d’aturats ni si milions de persones acaben en la misèria. Només els preocupen els seus beneficis a costa de fer-nos cada dia més esclaus.

No obstant això, el més indignant i insultant de tot és que ara Rosell es preocupe pels serveis públics! Quasi res! Després de estar tractant de demonitzar, dinamitar i privatitzar tot allò públic, de demanar l’acomiadament de milers de funcionaris, ara diu que els serveis públics son decisius per al país.

També es preocupa de recordar  que en Espanya hi ha 4.736 alliberats sindicals, (oblidant que la patronal en té 35.000). Segurament criminalitzarà als piquets obrers, mentre callarà sobre els piquets patronals i les tàctiques mafioses que utilitzen per tal que els treballadors no puguen exercir el seu dret a Vaga. Hi podeu visitar moltíssimes pàgines on es denuncia aquestes pràctiques empresarials. Un exemple:  29 M SIN MIEDO.

 No tinguem por, fem el possible per fer la Vaga. Si tu vols i la teua empresa t’ho impedeix, no tingues por, contacta amb els sindicats.

Tampoc oblidem que la Vaga no és només deixar d’ acudir al treball sinó també una Vaga de consum: no comprar rés (es pot comprar el dia anterior), tenir un consum d’aigua i energia mínim. Podeu consultar aquesta pàgina web per a més informació CONSEJOS HUELGA DE CONSUMO. I sobretot no falteu a les manifestacions que tindran lloc a les principals ciutats. (+informació a les webs de CCOOCGTUGT).

 En fi, açò és la lluita de classes, ni més ni menys, i la Vaga serà el reflex de la nostra força. Tot depèn de quina part estàs: de la teua o de la dels altres.

El que és segur, és que els treballadors i treballadores som la majoria de la població i qui vertaderament son un “grupito” son ells. I el més segur encara és que almenys un “grupito” de treballadors eixe dia mostraran la seua dignitat per lluitar pels seus drets i pels de tots i totes.

Marco Malenin 

Als companys (Ovidi Montllor)

Si t’arriba el matí,
penses: ja ha passat un dia.
Han passat dies i anys,
i sempre és el mateix dia.

Dia de morts i de dol,
dia que mai no es voldria.
Per això ningú no el vol,
encara que encara sia.

Temps tan llarg que hi ha qui es cansa
Temps batejat amb vermells,
de sang, de sol i d’esperança.

Saps que tens la veritat
perquè viure així és mentida.
Tens forces per a esperar,
perquè és més forta la vida.

Arribarà el matí
que el plor serà d’alegria.
Només per aquest fruit.
Jo donaria la vida.
Només per aquest fruit,
jo donaria la vida.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s