IU: La pujada de taxes és “una expulsió planificada de milers de joves amb menys recursos de la universitat”


http://noticies.sirius.cat/

L’Àrea Federal de Joventut d’Izquierda Unida mostra la seva “frontal rebuig a la absurda pujada de taxes universitàries, que no és altra cosa que l’expulsió planificada de milers de joves amb menys recursos de l’educació universitària”, assenyala el seu coordinador Carlos Martínez Nuñez. De la mateixa manera, mostra “el més absolut menyspreu per part de ‘Joves d’IU’ al conjunt de dràstics retalls i ‘repagaments’ aprovats ahir pel Consell de Ministres de la dreta, que afecten a la resta del sistema educatiu ia la sanitat del nostre país, en el que és el major atac perpetrat a la història democràtica contra el públic”.

Martínez Nuñez adverteix que amb les mesures imposades pel ministre José Ignacio Pert “aquest govern neoliberal supedita la permanència en el sistema universitari a les condicions socials i econòmiques de l’estudiantat. És un disbarat que aquesta proposta es faci en l’actual context de pauperització de les condicions de vida de la majoria de la població”.

El responsable de ‘Joves d’IU’, tal com ha defensat sempre aquesta formació, considera que l’orientació de la política d’universitats en moments de greu crisi econòmica com l’actual “ha d’anar encaminada a garantir el dret d’accés a aquesta, indistintament dels nivells de renda, per facilitar la igualtat d’oportunitats de tot l’alumnat sense distincions”.

Carlos Martínez critica que “les mesures posades en marxa pel Govern de Mariano Rajoy en matèria d’universitat són un atac directe a la qualitat de l’ensenyament i una involució democràtica mai abans vista”.

El dirigent juvenil d’IU destaca els efectes que tindran, principalment, “la segregadora pujada de taxes, l’enduriment dels requisits d’accés a una beca, les partides en el conjunt de l’ensenyament es redueixen més del 11%, la retallada de més del 60% en despesa universitari introduït en els pressupostos generals de l’Estat i la major càrrega lectiva per als docents, que tindrà conseqüències en la qualitat de la seva docència”.

“No es poden demanar més esforços a una població que no pot donar més de si”, manifesta el coordinador de l’Àrea de Joventut d’IU, alhora que defensa l’aplicació d’alternatives encaminades a l’equiparació en percentatge de PIB de la despesa pública universitari amb la mitjana de l’OCDE. “Els recursos necessaris per a això han aconseguís a través d’una política fiscal justa i progressiva que faci que paguin més els qui més tenen”, detalla.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s