LA JCPV ENFRONT LA VAGA EDUCATIVA DEL 22 DE MAIG / LA JCPV FRENTE A LA HUELGA EDUCATIVA DEL 22 DE MAYO


Des de la Joventut Comunista del País Valencià secundem la convocatòria de vaga per part dels sindicats de treballadors i estudiants que afecta el sector de l’educació espanyola, i que es durà a terme el 22M. Així mateix, també animem a participar tots els estudiants i treballadors del sector tant en la convocatòria de vaga com en les protestes que s’estan duent a terme contra els retalls en educació aquests dies: manifestacions, actes, assegudes, concentracions, etc.

La JCPV manifesta el seu total rebuig i la seua enèrgica repulsa cap als retalls al sector d’educació (així com, en general, cap als retalls en drets de la societat espanyola), origen del qual ja s’ha demostrat que no és el que ens diuen, sinó que n’hi ha una gran càrrega ideològica darrere d’ells. Efectivament, l’excusa del dèficit i l’estalvi ni ens serveix ni la considerem certa, doncs amb anuncis tals com el rescatament -de nou- de la banca privada -en aquest cas, Bankia-, demostra que els diners no són problema a l’hora de gastar-se: el problema és on.

La burgesia torna a erigir-se com a pròpia salvadora de si mateixa: des de les seues institucions de l’Estat cap a les seues possessions i mercat. I, alhora que es retroalimenta, es salva i duu a terme el seu procés d’acumulació de captial -tan recurrent en periodes de crisi-, manté el seu polze ideològic i la seua supremacia econòmica eliminant qualsevol tipus de garantia social, aprimant l’Estat, i fent-nos creure que la ineficiència en el sector públic és intrínseca (quan la ineficiència es mostra realment en les seues empreses, que han de ser rescatades i amnistiades fiscalment).

Els serveis públics en cap cas estan elaborats per a obtindre beneficis econòmics, sinó beneficis socials per a elevar la qualitat de vida dels ciutadans. I el fet de veure eliminats aquests drets, suposa un clar retall al benestar social. Es torna a demostrar que les concesions per part de l’Estat en un moment determinat no tenen intenció de convertir-se en perpètues, i que l’única forma d’aconseguir aquests drets i mantindre’ls és la lluita.

 Aquest 22 de Maig, ¡Ningú a les aules, tothom en el carrer!

Secretaria de Moviment Estudiantil de la JCPV.

——————————————————————————————-

(En castellano)

Desde la Juventud Comunista del País Valenciano secundamos la convocatoria de huelga por parte de los sindicatos de trabajadores y estudiantes que afecta al sector de la educación española, y que se llevará a cabo el 22M. Asimismo, también animamos a participar a todos los estudiantes y trabajadores del sector tanto en la convocatoria de huelga como en las protestas que se van llevando a cabo contra los recortes en educación estos días: manifestaciones, actos, sentadas, concentraciones, etc.

La JCPV manifiesta su total rechazo y su energética repulsa hacia los recortes en el sector de educación (como en general, hacia los recortes en los derechos de la sociedad española), cuyo origen ya se ha demostrado que no es el que nos dicen, sino que hay una gran carga ideológico tras ellos. Efectivamente, la excusa del déficit y el ahorro ni nos sirve ni la consideramos cierta, pues con anuncios tales como el rescate -de nuevo- de la banca privada -en este caso, Bankia-, demuestra que el dinero no es problema a la hora de gastarse: el problema es dónde.

La burguesía vuelve a erigirse como propia salvadora de sí mismo: desde sus instituciones del Estado hacia sus posesiones y su mercado. Y, a la vez que se retroalimenta, se salva y lleva a cabo su proceso de acumulación de capital -tan recurrente en períodos de crisis-, mantiene su pulso ideológico y su supremacía económica eliminando cualquier tipo de garantía social, adelgazando el Estado, y haciéndonos creer que la ineficacia en el sector público es intrínseca (cuando la ineficacia se muestra realmente en sus empresas, que deben ser rescatadas y amnistiadas fiscalmente).

Los servicios públicos en ningún caso están elaborados para obtener beneficios económicos, sino beneficios sociales para elevar la calidad de vida de los ciudadanos. Y el hecho de ver eliminados estos derechos, supone un claro recorte al bienestar social. Se vuelve a demostrar que las concesiones por parte del Estado en un momento determinado no tienen intención de convertirse en perpetuas, y que la única forma de conseguir estos derechos y mantenerlos es la lucha.
Este 22 de Mayo ¡Nadie en las aulas, todos en la calle!

Secretaría de Movimiento Estudiantil de la JCPV.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s