Aprovada la moció d’Esquerra Unida – Quart per la Dació en pagament


Aquesta moció presentada per Esquerra Unida s’aprovà al ple del 3 de juliol per 5 vots a favor EU i PSOE i 2 abstencions del PP.

Al Ple de l’Ajuntament de Quart de les Valls

MOCIÓ DE RECOLZAMENT A LA INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR DE LA REGULACIÓ DE LA DACIÓ EN PAGAMENT, DE PARALITZACIÓ DELS DESNONAMENTS I DEL LLOGUER SOCIAL.

En Josep Vicent Langa Gómez, regidor d’EUPV a l’Ajuntament de Quart de les Valls presenta al Ple per al seu debat la següent Moció:

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Amb la crisi i l’augment de l’atur moltes famílies han arribat a una situació límit que no els permet cobrir les necessitats més bàsiques. Segons dades del Consell General del Poder Judicial, sols entre 2007 i el tercer trimestre de 2011 en l’Estat Espanyol s’han produït 151.369 processos de desnonament, amb 328.000 execucions hipotecaries iniciades.

Les famílies no solament s’enfronten a la pèrdua de la seua vivenda sinó a una condemna financera: l’entitat bancària interposa una demanda i s’inicia el procés d’execució hipotecaria que finalitza amb la subhasta de l’immoble, si queda deserta (succeeix en més del 90% dels casos), amb la llei vigent l’entitat bancària s’adjudica la vivenda pel 50% del valor de taxació i segueix reclamant el pagament del deute, més els interessos i el cost judicial, a persones en situació d’insolvència, mitjançant l’embargament de nomines, comptes i  embargaments als avalistes.

Aquesta legislació permet que les entitats financeres s’adjudiquen les vivendes pel 50% del valor de taxació, la qual cosa no te comparació amb les legislacions de països del nostre entorn i a més a més es tracta d’un efecte sovint desconegut per les famílies afectades quan signaren els contractes hipotecaris amb informació insuficient i enganyosa.

Considerem inadmissible i injust que en un Estat social i democràtic de dret, les conseqüències de la crisis recaiguen sobre la part més vulnerable del contracte hipotecari. El que s’exposa vulnera l’actual marc jurídic, ja que el dret a la vivenda és un mandat constitucional recollit en l’article 47 de la Constitució Espanyola, també l’article 33 limita el dret a la propietat privada al compliment de la seu funció social, i s’incompleix en tant i en quant els pisos buits son acumulats pels bancs, o l’article 24 que garanteix la tutela judicial i és vulnerat en els processos d’execucions hipotecaries on es produeix una clara indefensió. Així com la Declaració Universal de Drets Humans (article 25), etc.

Per tant el Ple Municipal de Quart de les Valls adopta els següents ACORDS:

Primer.- Demanar al Govern central que, com proposa la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i altres organitzacions socials, modifique la regulació hipotecaria incloent la dació en pagament, tal i com recull la iniciativa legislativa popular.

Segon.- Instar al Govern a aprovar una moratòria als processos de desnonament i que aproven mesures urgents destinades a que els milers de pisos buits que acumulen els bancs es posen a disposició de les famílies que han estat víctimes d’un desnonament en règim de lloguer social, no superant el 30% de la renda familiar disponible.

Tercer.- Donar suport a la recollida de signatures de la ILP impulsada per les entitats defensores dels afectats per les hipoteques, facilitant la recollida de signatures en la via pública, aprofitant esdeveniments socials, mercat, etc.

Quart.- Traslladar l’acord al Consell de Ministres, al Parlament Autonòmic,  i a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca del Camp de Morvedre

 25 de juny de 2012

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s