Vaga Educativa el dijous 9 de Maig


Vaga Educativa el 9M

946633_325231284272466_179342079_nEl dijous 9 de maig hi ha jornada de vaga en tots els nivells educatius i en tot l’estat.

Al Port de Sagunt tindrà lloc una marxa manifestació convocada per la Plataforma per L’Ensenyament Públic que eixirà a les 10h de la Plaça Ibèrica.

Finalment a les 19h, començarà a la Plaça Sant Agustí de València la manifestació unitària.

Estudiants units i en lluita – Comunicat FEU + AES

Cada vegada son més patents els intents de les empreses i dels governs per privatitzar serveis fins ara públics com la sanitat o l’educació. Aquests intents permeten a les empreses privades expandir els seus mercats i adaptar la nostra educació a les seues necessitats fent que el govern es rente les mans donant peu a una mercantilització de l’escola pública i creant un sentiment elitista que va causant poc a poc la fragmentació de tot el sector educatiu.

El proper dia 9 de Maig ha sigut convocada una vaga de tota la comunitat educativa per la Plataforma Estatal en Defensa de L’ensenyament Públic. Des de l’Associació d’ Estudiants de Secundària (AES) i el Front d’Estudiants Unificat (FEU), hem decidit unir forces i treballar conjuntament per uns serveis públics i de qualitat.
El nostre objectiu és manifestar la inconformitat de tot el sector educatiu davant la nova llei proposada pel govern, la LOMQE

Si ja el Pla Bolonya estigué encaminat a destruir el sistema universitari que teníem, enfocant-loúnicament com a ferramenta per crear mà d’obra, la LOMQE va un pas més enllà i dirigeix el seu punt de mira cap als instituts.

Des de l’Associació d’Estudiants de secundària i el Front d’Estudiants Unificat volem denunciar les següents reformes que suposaran un atac directe contra la nostra formació tant personal com acadèmica, incloses dins de la nova llei d’educació proposada pel govern:

• Les revàlides i proves adicionals que faran augmentar el fracàs escolar, reduint la capa de classe treballadora formada.

• La LOMQE colpeja les ja de per si escasses estructures democràtiques amb què comptal’educació preuniversitària, com el Consell Escolar, donant-li a les figures del director i dels gestors del govern i de projectes empresarials un paper molt més gran.

• L’establiment de rànquings de centres per rebre subvencions governamentals, que evidentment perjudicarà els centres públics i inclús els dividirà.

• Conversió dels directors en gestors econòmics, encarregats de vetllar no per l’educació sinó per la redibilitat, i l’atorgació a aquest de poder total, eliminant autoritàriament la democràcia als centres.

• Obligació de triar entre universitat o Formació professional ja en 4t d’ESO.

• Possibilitat de separació escolar per sexes i relegació dels idiomes cooficials a optatius.

• Creació d’una “formació bàsica” de dos anys, menor que el graduat, que sols crearà mà d’obra barata.

Aquesta llei no és més que una nova expressió del capitalisme per crear nous mercats i mantindre els seus beneficis, en la línia del Pla Bolonya, l’Estratègia Universitat 2015 i la FP Dual.Des de l’AES i el FEU volem expressar la nostra solidaritat amb tots les i els treballadors que també patiran aquestes mesures,aplegant fins i tot a perdre el seu lloc de treball.
Sols amb l’organització total de l’estudiantat es pot dur a terme una lluita unitària, contundent,sostinguda i combativa, per evitar la LOMQE, i per atacar directament el sistema que l’engendra.

Per això fem una crida als estudiants, pares i mares, així com als treballadors del sector educatiu i a tota la classe obrera en general per a que sumen forces el 9 de maig, perquè aquesta siga unajornada combativa i unitària.

ATUREM LA LOMQE; PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA , LAICA I DE QUALITAT!
9 DE MAIG; BUIDEM LES AULES, PLENEM ELS CARRERS

Anuncis

Un pensament sobre “Vaga Educativa el dijous 9 de Maig

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s